Ugrás a tartalomra

Így zajlott az idei Futafok

2024. október 07. hétfő
Rekordszámban, több mint ötezren neveztek kerületünk egyik legnagyobb, legtöbb embert megmozgató rendezvényére, ahol évről évre a jókedv és a közös mozgás a cél.
Így zajlott az idei Futafok

A Futafok története már több mint 30 évre nyúlik vissza. A kezdetekben mezei futóversenynek induló program először a BMTE sporttelep központtal utcai futóversennyé, majd 2009 óta a Campona központtal komoly tömegsportrendezvénnyé nőtte ki magát.

Az Euro Sport Egészség Projektben részt vevő partnerek a 2010. április és október közötti periódusban összesen 77 programot állítottak össze, amelyből végül 37-et választottak ki, mint "legjobb gyakorlatot" a sport és a fizikai tevékenység területén. A 37 "legjobb gyakorlat" közül a Futafok rendezvény az előkelő 9. helyezést érte el.

Idén 4957 egyéni induló és 46 váltó csapat, így több mint 5000 résztvevő állt rajthoz. A futamokon részt vevők biztonságát most is profi kerékpárosok biztosították.

Most is volt Jótékonysági futam, amelynek nevezési díjból befolyó bevételét az önkormányzat megduplázza, és az összeggel a Családok Átmeneti Otthonában élőket támogatja.

Az egyéb nevezési díjakból befolyó összegből a kerületi intézmények számára – általuk meghatározott – sport- és játszóeszközöket vásárol az önkormányzat.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, gratulálunk a győzteseknek!